PUBG

Hur PUBG blev så populärt

PUBG (PlayerUnknown’s Battlegrounds)

Den som överlever sist vinner! Här har vi ett spännande och actionfyllt spel där du ska strida mot andra motståndare på en ö och den som är sist levande kvar vinner. PUBG eller annars kallad PlayerUnknown’s Battlegrounds, finns idag tillgängligt att spela på PC, xBox, PS4 – och även iOS.

Tyvärr är grafiken inte den bästa, i alla fall inte om vi jämför spelet med andra förstapersons skjutspel, men grafiken är inte det viktigaste och det har PUBG verkligen bevisat. Du har möjlighet att köra i lag med dina vänner, vilket erbjuder ett adrenalinfyllt äventyr när alla fiender närmar sig in för att försöka eliminera er. Du kan dock också spela solo om du hellre vill det.

Här möter du en vacker och actionfylld ö, tillsammans med faror som lurar i varje hörn. Kartan är stor och genom att upptäcka ön hittar du olika vapen och utrustning som kan hjälpa dig överleva så länge som möjligt.

En annan rolig egenskap som PUBG har är ”red zones”. Skulle du befinna dig i en röd zon kommer du möta olika attacker, så håll dig undan från dessa platser. Skulle du råka befinna dig i en röd zon är det bäst att du tar dig därifrån så snabbt som möjligt.

PUBG Gameplay

Vad handlar PUBG om?

Spelet börjar med att du eller ditt lag släpps från ett flygplan med bara kläder på. Därefter är det upp till dig att hitta vapen, ammo, utrustning och andra essentiella saker som du behöver för att försöka överleva så länge som möjligt.

Du får själv bestämma var flygplanet ska landa, därför handlar det om att komma först fram till de vapen eller den loot som är bäst i spelet. Många spelare börjar gärna fighten direkt, medans andra hellre landar på en mer avlägsen plats för att hitta bra loot.

En positiv sak med PUBG är att spelet fokuserar mycket på att upptäcka miljön där du spelar, så du kan hitta loot och utrustning i byggnader eller från andra ställen som kan ge dig övertag i spelet. Det handlar inte heller alltid om direkta närstrider, utan ibland behöver du till exempel försöka akta dig från att bli attackerad av en sniper, eller för de röda zonerna som erbjuder faror. Det finns fordon så du enklare kan ta dig runt på ön, men en del bilar innehåller också loot du kan samla på dig. Gillar du action och äventyr kan PUBG absolut passa dig bra.

Idag växer spelet bara mer och mer i popularitet och erbjuder nya mods, kartor och uppgraderingar. Spelet går även att spela på eSport. När du kör PUBG blir de röda zonerna större och större hela tiden och stannar du i dessa kommer ditt liv hastigt försvinna. Tack vare det här behöver spelare fortsätta röra sig hela tiden, vilket absolut ökar spänningen i spelet. Var redo för ett adrenalinrus! 

Hur du börjar spela PUBG

PUBG Mobile

Ska du börja spela PlayerUnknown’s Battlegrounds kan du köra från din PC, iPhone och iPad eller xBox one samt PS4. Vill du spela från din mobila enhet kan du nå spelet direkt i App Store.

Du hittar också en nedladdningsbar fil på spelets hemsida om du vill spela från din dator. Resterande konsoler erbjuder spelet i sina egna butiker. Sedan är det bara starta spelet och köra igång!

Idag kan du spela i lag eller själv, oavsett vilken enhet du använder. Det börjar bli fler och fler spel som släpps på andra enheter än bara spelkonsoler och PC, vilket många spelare världen över verkligen uppskattar. Det betyder också att spelet kan locka till sig fler spelare vilket också är en fördel till spelutvecklaren. Ta en titt på App Store och spela PUBG var du än befinner dig.

Såhär blir du duktig på PUBG

Letar du efter ett liknande spel som Fortnite, men med lite mer actionfyllda funktioner och annorlunda grafik? Då kommer PUBG passa bra för dig. Det finns några tips och trix du kan ta del av för att bli en bättre PlayerUnknown’s Blatteground spelare. Först och främst är det viktigt att spela i rätt lag och med ett par lagkamrater, då detta kommer öka dina chanser för överlevnad. Fler som hjälper dig att hålla utkik efter fara är absolut bättre än ett par ögon. 

Tänk också på att ni själva får styra var flygplanet ska landa, därför är det viktigt att hitta en bra startplats som ger ert team fördel i spelet. Utrustningen och den loot som du samlar på dig är viktig, ju bättre vapen och andra viktiga utrustningar som du har, desto större chans har du att överleva och därmed vinna.

Eftersom spelet inte bara handlar om just stridsscener, betyder det att ett bra gömställe är viktigt om du vill försöka överleva så länge som du bara kan. Tänk dock på att försöka hålla dig i mitten av kartan och akta dig så du inte befinner dig i de röda zonerna.

Ju längre du kommer in i spelet och ju längre du lyckats hålla dig vid liv, desto svårare kommer det bli. Har du väl hittat bra utrustning och vapen, samt ett gömställe så dina fiender inte hittar dig – då är det bara vara uppmärksam på allt som sker i spelet. Nu är det upp till dig att hålla dig vid liv så länge som möjligt.

Sammanfattning om PlayerUnknown’s Battlegrounds

Gillar du action och adrenalinfyllda spel med en äventyrlig touch? PUBG erbjuder dig just detta och du kan själv bestämma om du vill spela från din dator, mobiltelefon, surfplatta eller spelkonsol.

Idag är PUBG ett riktigt populärt spel med miljoner användare i hela världen. De har en liknande struktur som det populära spelet Fortnite, men grafiken och upplägget samt de olika funktionerna som spelet erbjuder skiljer sig givetvis ifrån varandra.

Ta en titt i denna spännande värld och spela själv eller med dina lagkamrater. Här finns det en hel värld att upptäcka, tillsammans med coola vapen och unik utrustning som hjälper dig överleva de faror och hot som kommer mot dig.

Upptäck de spännande kartorna och försök överlev sist, samtidigt som du

samarbetar med ditt lag. PlayerUnknown’s Battlegrounds är absolut ett spel värt att titta in på om du letar efter ett nytt överlevnads förstapersons skjutspel.