Om du läser en artikel kan du med säkerhet anta att du inte bara övervägde att starta ett spelcafé utan att du faktiskt har varit på ett. Eller hur många har du varit på? Om så är fallet, ta dig tid att tänka på din bästa spelkaféupplevelse. I den här artikeln kommer vi att presentera några grundläggande saker att tänka på för att lyckas inom detta område.

För dem som läser snäva artiklar kan du vara säker på att du inte bara planerar att starta ett spelkafé utan du har faktiskt varit på ett. Kanske till och med en minoritet? Kom ihåg att gå tillbaka till din bästa spelkaféupplevelse. I den här speciella intervjun, vad är det du tycker är minnesvärd? Är det en Uber-maskin med bländande visuella effekter? Är du verkligen chockad?

Jämför denna upplevelse med den värsta upplevelsen i ett spelcafé. Är hans maskin inte upp till standarden? Det finns så många förseningar under spelet?

Det finns några men viktiga skillnader mellan internetkaféer och spelkaféer; många oerfarna spelkafé-startups gör dem. Det är lätt att förstå. Det finns ett missförstånd! I grund och botten: Internetcaféer kan använda samma programvara och infrastruktur som används i spelkaféer för att fungera, men inte tvärtom.

För internetcaféer, förutom operativsystemet, är den enda programvaran som krävs för kontorssviter och webbläsare (nästan alla operativsystem har lagts till) programvara för fakturering och hantering. Du måste kunna debitera kunder, så faktureringsplaner kan vara nödvändiga för att göra detta. Programvara för caféhantering är lika viktig eller viktigare än fakturering, men (väsande! Det här gör att du kan fakturera dina kunder, övervaka deras användning och låsa stationen när deras tid används.

Men spelkaffeprogramvaran går ett steg längre.

Zhong behöver spel (vad kommer du att tänka på? First-person shooters (vanligtvis kallad FPS) och realtidsstrategi (båda kallas RTS) är de mest populära typerna av spelkaffeprogram. Många spelare interagerar med vänner i spelet, oavsett Är det på samma ställe eller via Internet. Att ta emot dessa människor, eftersom de ofta är mycket lojala mot spelkvalitet av hög kvalitet. 🙂

Förutom att tillhandahålla spelkaféprogramvara av hög kvalitet har det framgångsrika spelkaféet också utmärkt spelutrustning. Internetkaféer har inte alltför stor efterfrågan på avancerad hårdvara. Inget behov av imponerande bilder, fantastiskt ljud eller enorm lagringskapacitet. Faktum är att många internetkaféer bara använder grafikens samtidiga ljudfunktion som tillhandahålls av moderkortet, vilket uppfyller deras behov!

Men spelcaféet är verkligen en annan typ av djur och olika behov. Faktum är att moderna spelkonsoler ständigt skjuts till gränsen. Många moderna maskiner implementerar till och med ett extra grafikkort som låter dig simulera fysiskt beteende i den verkliga världen. Avancerade ljudsystem kan köpas till låg kostnad. Men om du bara vill kasta pengar på något, spendera $ 100,00 på ljudsystemet och skicka mig de andra (jag tar kontanter, kredit och PayPal … snälla kolla inte. 🙂 Moderna spelare förväntar sig stora höjder Nätverk hög upplösning, optisk mus, dator med snabb processor, låg latens och snabb internetanslutning.

Med det sagt är det viktigaste du behöver (trumrullar, tack) kunder! Du behöver inte spendera mycket pengar på reklam för att få människor in i din dörr (eller ta skattejakt som en hobby … Svårt … Tro mig). 🙂

Klubbar är en utmärkt källa för att locka potentiella kunder.

Nej, jag hänvisar inte till teknisk musik, ljusshow och trånga platser. Jag pratar om sociala klubbar. Du vet, en grupp människor som har gemensamma intressen träffas då och då: jogging, motion, återvinning, samhällsförbättring. Gruppsystemets krita är fylld med människor som redan har delat något och kan bli en bra kund! Om du provar din plats och gillar det kan det till och med bli en muntlig marknadsföringsarmé för dig.

Vissa välplacerade flygblad, riktade internetannonser och goda gammaldags reklam från mun till mun kan göra mycket för att din start ska lyckas. Om du kan behålla denna framgång beror naturligtvis på den erfarenhet du ger dina kunder och din förmåga att driva ditt företag.