Fortnite

Fortnite – Det populäraste spelet av årtiondet

Fortnite. Det här ordet behöver inte verkligen en fördjupning, men det gör vi fortfarande.

Här har vi ett spännande och äventyrligt spel skapat av spelutvecklaren Epic Games. Det släpptes 2017 och är ett strids- och överlevnadsspel där du har möjlighet att bygga upp olika byggnader, arbeta tillsammans som ett lag med dina medspelare, du kan sätta upp olika fällor och andra utrustningar eller skjuta med otroligt coola vapen mot motståndarna.

Fortnite erbjuder en unik och animerad grafik vilket betyder att många yngre spelare kan köra, utan att det är alltför actionfyllt. Spelet har en åldersgräns på 12+ och går att spela från Windows, macOS, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One och iOS. Tack vare detta upplägg kan således många olika spelare njuta av det här roliga videospelet. Det är inte så konstigt att det blivit så populärt!

Idag är Fortnite ett av världens populäraste onlinespel och du hittar flera hundra miljontals användare, och det växer mer och mer. Det är ett av världens mest spelade spel och förmodligen kommer det bara bli större och mer populärt. Fortnite erbjuder dig en riktigt äventyrlig och spännande spelupplevelse. Det bästa är absolut blandningen av närstrid, överlevnad och givetvis också allt byggande. Gillar du att vara kreativ bör du verkligen ta en titt på ”playground mode” där du har möjlighet att bygga upp helt fantastiska världar.

fortnite tröja

Vad är Fortnite och vad går spelet ut på?

Fortnite är ett överlevnad och stridsspel där du kan bygga upp hus, slott och andra fantastiska strukturer. Det går att se spelet som en blandning av Minecraft och Team Fortress 2 – på ett ungefär. Fortnite är just nu en av världens populäraste videospel. Här kan spelare köra mot upp till 100 andra spelare, med en partner eller i lag på upp till fyra spelare för att se vem som kan överleva längst jämfört med motståndarna. Kartan kommer krympa så att världen blir mindre och mindre under spelets gång och ju mindre karta, desto svårare blir det.

Under matchen kommer spelare kunna samla ihop material och bygga upp strukturer för att skydda sig mot inkommande hot. Man kan också köpa skjutvapen, explosiver och närstridsvapen för att försöka vinna mot fienderna.

Spelet erbjuder också ”story mode” och ”playground mode” – om du hellre vill följa spelets berättelse eller leka runt och låta kreativiteten flöda med de alla olika strukturer du kan bygga.

Hur du börjar spela Fortnite

För att spela Fortnite behöver du först och främst ha en enhet du kan spela ifrån. Du kan välja att spela från dator, playstation, xbox eller iphone.

Ska du spela från en dator går du bara in på Epic Games hemsida och laddar ned installationsfilen till spelet. Här får du enkla instruktioner om hur du installerar programmet och därefter är det bara köra!

Du kan också spela Fortnite på iOS och tyvärr finns det ännu ej till Android-enheter, men förhoppningsvis kommer vi se en förändring på detta inom en snar framtid. Du kan i alla fall spela på din iPhone eller iPad och spelet finns tillgängligt i App Store. Du skapar därefter ditt spelkonto och sedan är du redo!

Spelar du hellre på Playstation eller Xbox kan du ladda ned spelet från Microsoft eller Playstation store. Du skapar därefter en användare och tack vare simpla instruktioner kan du enkelt skapa ett konto. Här kommer du verkligen kunna spela med bra grafik och gillar du att spela med kontroller kommer du säkerligen tycka att det är underhållande.

  • Fortnite går att spela från PC, Mac, xBox, Playstation och iOS
  • Ladda enkelt ned programvaran och skapa ett konto
  • Följ instruktionerna och sedan är du redo att spela!

Det är inte så konstigt att spelet blivit så populärt eftersom spelet är tillgängligt från så många olika enheter. De har dessutom givetvis en rolig och intressant gameplay, tillsammans med underhållande funktioner – vilket också är en stor fördel.

Fortnite Gameplay

Vad handlar Fortnite om?

Fortnite: Battle Royale blev verkligen en populär succé. Här släpps du ned på en karta med hundra andra spelare, där du ska upptäcka världen för att hitta olika hjälpmedel och vapen. Tack vare detta kan du försöka vinna mot dina fiender och bygga upp kreativa byggnader när du spelar. Den spelare som lyckas vara vid liv sist vinner!

Förutom att bli skjuten av andra spelare behöver du också akta dig för kartan som blir mindre och mindre under spelets gång. Världen är dessutom fylld med stormar som du också bör ha koll på när du spelar. Fortnite har en åldersgräns på 12 år och mycket tack vare den animerade grafiken.

Populärt och underhållande strids- och äventyrsspel

I skrivande stund har Fortnite totalt 250 miljoner registrerade användare totalt! Detta är verkligen en enorm summa. I nuläget finns det inga exakta siffror på hur många som faktiskt spelar men det sägs vara runt 100 miljoner spelare runt om i hela världen varje månad, vilket gör att spelet blivit ett av världens populäraste spel.

Du har dessutom möjlighet att köpa Fortnite skins, så att du kan customisera din spelkaraktär och därmed bygga upp din helt egna, unika spelare. Det finns många olika Fortnite kläder som du har möjlighet att samla ihop under ditt spelande, där vissa skins är mer unika än andra. Idag kan en riktigt unik Fortnite tröja kosta upp till hela 50 000 kronor eller mer! Det låter som sjuka priser, men det finns spelare som faktiskt lägger så höga summor för ett unikt unikt Fortnite skin.

Sammanfattning om Fortnite

Gillar du äventyrliga spel som erbjuder det där lilla extra? Fortnite ger dig möjligheten att strida mot upp till 100 andra spelare, du kan köra spelets spännande story mode, eller varför inte bygga upp otroliga byggnader i playground mode? Låt dina idéer gå lösa!

Här kan du spela med dina vänner i ett lag upp till fyra spelare, ensam i spelets berättelseläge eller mot hela hundra andra spelare runt om i hela världen. Spelet utvecklas hela tiden och nya kartor, vapen, skins och kläder dyker upp titt som tätt. Det kan vara riktigt roligt att göra en helt egen, unik spelkaraktär med coola vapen.

Bygg upp oväntade fällor som dina fiender kan gå in i för att eliminera dem – eller försök skjut ned dina motståndare direkt med ditt valda vapen. Battle Royale är helt kostnadsfritt och du kan ladda ned det gratis till alla kompatibla enheter. Ta en titt på denna fantastiska och adrenalinfyllda värld för att se om du kan lyckas stå kvar som sist spelare i matchen!